Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást. Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást

Hívtuk Önt telefonon, sajnos nem értük el.

Antinikotin program

A klinika az ünnepekre bezár, jövőre újra próbáljuk hívni. Kisfiam 4. A tünetei nem lettek jobbak 1 hónap gyogyszerszedés után sem. Állandóan köhécsel sípol.

Születésétől fogva nagyon leizzad elalvás után. A napokban figyeltem föl rá hogy sötét színű pizsamáján és párnáján fehér foltok vannak.

Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

Olvastam CF betegségről és rájöttem valószínűleg só foltok amit megízleltem és valóban só volt rászáradva a pizsire amit éjszaka kiizzadt. Ön szerint is figyelmeztető jel lehet ez túl sós verejték?

Érdemes lenne verejték vizsgálatot elvégeztetni? Egyébként súlya 19 kg cm jól fejlett gyermek a széklete is rendben van.

Válaszát előre is köszönöm Anett. Kedves Anyuka!

Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást hogyan lehet leszokni a dohányzásról x

Igen, ha ilyen tüneteket észlel, akkor érdemes verejték tesztet végeztetni, de az asthma miatt, amúgy is kell gondozásra járniuk. A gondozó orvossal is beszéljen a nem javuló tünetek miatt. Dr Somogyi Éva Kedves Doktornő! Egyik pillanatról a másikra ágynak estem, láz, nehéz légzés, köhögés voltak a tüneteim.

Felkerestem háziorvosom, akinek javaslatára clarithromycint kezdtem szedni. Állapotom nem javult, 3 nap múlva egy köhögő roham után furcsa zörejt észleltem a tüdőm bal oldalán. Terhelésre nagyon fulladtam, izzadtam. Újra felkerestem a háziorvosom, aki azonnal beutalt a körzetünkbe tartozó kórház sürgősségi osztályára.

Mellkasröntgenen bal oldalon kisméretű transparentiacsökkenést találtak, ami pneumóniának felelt meg a leírás alapján. Antibiotikum váltást javasoltak Avelox receptet kaptam és hazaküldtek.

Mi az a MET és miben segít?

Másnap reggel rémült hangon hívott egy főorvos, hogy jól vagyok-e, küldjön-e mentőt? Részletesebb tájékoztatást nem kaphattam telefonon, így én is megrémültem. Megérkezett az előző napi vérvétel eredménye Haemoculturát vettek, ami pozitív lett - Gram poz.

olcsó és hatékony dohányzótabletták hogy a csillagok leszokják a dohányzást

Bal alsó lebenyen kb. Belgyógyászati osztájra helyeztek. Kombinált antibioticus terápiát alkalmaztak ceftriaxon és klarithroycin expectorans mellett. Kontroll laboratóriumi vizsgálatában a gyulladásos markerek normalizálódtak, mellkasfelvételen az infiltratum is regrediált. Hazaengedtek, még 1 hét pihenőt javasoltak. Eredmény: Mellkasfelvételen kóros nem igazolódott, laboratóriumi eredményei is jók.

Szokj le a dohányzásról egy óra alatt! (Hipnózis)

Pneumóniára, légúti infectiora utaló klinikum nincs. Próbáltam elfogadni ezt az állapotot.

Ismét jön a vihar! Másodfokú riasztások a zivatarveszély miatt több megyében is

Hónapok elteltével fokozatosan Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást az izzadásos, mellkas szúrásos, lapockán hideg érzetes tüneteim mértéke. Pár hete a szabadban dolgoztam Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást nap, fújt a szél és azóta újra előjött a szúró érzés a mellkasom bal oldalán, a hideg "idegen test" érzet a lapockámnál a hátam bal oldalán, reggelente száraz köhögésem erősödik.

Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást

Rétegesen öltözködöm, mégis ha kilépek a szabadba rögtön érzékenyebbnek érzem magam, már lélegzetvételnél is. A fent leírtak alapján kérném a tanácsát, hogy milyen irányba induljak? Mit érdemes ebben az esetben vizsgálni? Hol érdemes vizsgáltatni? Megtisztelő válaszát, visszajelzését előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Sándor Kedves Sándor! Mivel a tüdőgyulladása több, mint egy éve lezajlott, azt követően 3x is kiadtak negativ tüdő röntgen leletet, nem valószínű, hogy avval lenne összefüggésben.

A Gram pozitiv coccus fertőzés egyébként is nyomtalanul meggyógyul az antibiotikus kezelésre. Ha Legionella, vagy más úgy nevezett atípusos baktérium fertőzése lett volna, akkor még feltehető lenne, hogy az maradt vissza a sejtekben megbújva.

Ez utóbbiak nagyon jól gyógyulnak klaritromicin kezelésre.

cigarettafogyasztás

Az egyéb tünetek megbeszélése csak személyes kikérdezés és vizsgálat során lenne lehetséges, ezért arra biztatom, ha panaszai vannak, keresse fel a területileg illetékes tüdőgondozót, vagy jelentkezzen be szakrendelésemre a Budai Allergiaközpontba.

Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit Dr. Részben azért írom le a problémámat, hogy ha megkeresném Önöket, akkor már valamelyes ismert legyen a történet.

Sajnos több stációt is ismertetnem kell, mivel majdnem egy éve húzódik a probléma, sőt. Világéletemben intenzíven sportoló, egészséges embernek tudtam magam.

Főoldal » Betegségek » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Dohányzás » Veszélyes-e a hízás a dohányzás abbahagyása után? Sokan azért nem merik letenni a cigarettát, mert félnek, hogy meghíznak.

Két évvel ezelőtt január végén megbetegedtem, levert a lábamról egy fertőzés, amelyről a néhány nap után kihívott ügyeletes azt mondta, influenzával felülfertőzött tüdőgyulladás. Hogy melyik típus, azt nem állapították meg, kaptam Doxyciklint, más nem történt. A kiindulópont az volt, hogy hajmosás után nem szárítottam hajat, pedig ettől mindig megfázom; olyan heves köhögéssel járó, nagyon agresszív betegséget kaptam, amivel ijedtemben végül tüdőgyógyászhoz mentem.

Kopogással a dohányzás ellen | TermészetGyógyász Magazin

Doxyciklint kaptam, vizsgálatok nem történtek, a helyzet végül lassan megjavult, de miután maga a betegség elmúlt, visszamaradt az, ami azóta is kereseríti az életem és amire nem találok megoldást. Az első érzésem az volt, hogy "szétköhögtem a köhögőizmaimat", aminek orvosilag nincs értelme, de talán érzékelteti, mire gondolok. A szegycsont alatt-mögötti területen, talán a hörgők elágazásánál észleltem fájdalmat, nem múló szorítást, majd később már nehézlégzést is, kimondottan az volt az érzésem, hogy ez valami mechanikai dolog, a heves köhögések nyomán.

Ugyanakkor a hőemelkedések még sokáig folytatódtak. Ez február-március-áprilisban húzódott végig.

Antinikotin program

Ismétlem, nem volt előtte semmi bajom, azóta laborvizsgálatok és légzésnapló csúszáramlásmérő, Berodual is kizárta az asztmát, allergiát. Amint bármi megerőltetőt csinálok, utána fájalmas, égő érzés jelentkezik.

Két vizsgálat adott pozitív eredményt már nyár végén, ősszel : a mikrobiológia 2x mutatott ki enyhén pozitív mycoplasmát, de nem kaptam antibiotikumot, pedig el tudom képzelni, hogy még az eredeti tüdőgyulladás nyomán lappang bennem ez a baktérium, esetleg pont a mechanikailag szétnyúzott részen megtelepedve; 2.

A tracheában erőltett kilégzéskor kp fokú dyskinézis látható. Számtalan kérdés maradt bennem megválaszolatlanul: a nincs-e bakteriális fertőzés; b.

Bármi légyen is, azt érzem, az ok nincs megtalálva, nem tudom, esetleg várható-e eredmény antibiotikum-kezeléstől; nem tudom pontosan, mi történt, mi a prognózis, de azt tudom, hogy egy évvel ezelőtt még intenzíven sportoló ép ember voltam és nagyon szeretnék ebbe az állapotba visszatérni, kétsébe vagyok esve, hogy 49 évesen végképp tönkrement volna rajtam valami és parkolópályára kerültem volna - nem tudom elfogadni.

Szeretnék alapos, odafigyelő kivizsgálást és megoldást Üdvözlettel: Orsolya Kedves Növeli a mellet, ha leszokott a dohányzásról Panaszait az Ön által leírtak mindegyike elvileg fenntarthatja, valószínűleg több tényező okozza, amit egyszerre kéne kezelni.

A légcső falmozgászavara trachea dyskinesis teljes megszünése kétséges. Ennél konkrétabbat csak a leletek és az Ön jelenlegi állapotának ismeretében lehet mondani, személyes találkozás kapcsán.

Kérdezze szakértőnket!

Üdvözlettel: Tüdôgyógyászallergologus szakorvos dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológus és klinikai Immunológus Kb. Annyira hogy két hétig csak feküdni tudtam. Az orvos allergiás asztmát állapított meg. Montelukast, alveaco mellett zinnat, fromulid uno antibiotikum ot kaptam,mert höemelkedésem volt, de nem használt.

A háziorvos curam duot irt ki. A höemelkedés maradt, sokszor nehezen lélegzem, dolgozni nem tudok. Ez a természetes és az asztma miatt soha nem fogok ugy levegöt kapni, mint elötte, vagy valami más gond lehet? Válaszukat megköszönve.

Gyakori megbetegedések

Kalló Hajnalka Kedves Kalló Hajnalka! Az asztma krónikus betegség, de nem kell, hogy attól ilyen tünetei legyenek. Körülbelül három évvel ezelőtt abbahagytam a dohányzást még mindig hőemelkedése van, mellkas rtg. Vizsgálat javasolt. Ha ezen eltérés nincs, a kezelést indokolt kiegészíteni, de a panaszok alapján felmerûlhet egyéb ok is.

Továbblépni mellkas rtg felvétel birtokában vizsgálat alapján lehetséges. Üdvözleetel : Dr.

Lehet, hogy érdekel